🇳🇴 Norsk nettbutikk med rask levering! Alle Kjøkkenhjelpere er tilgjengelig på lager og sendes omgående 🚛💨

LEGO og Montessori: Hvor Møtes de?

Barn leker med lego versus montessori materialler

Mange stiller spørsmålet: "Er LEGO Montessori?" Hvis du hadde stilt dette spørsmålet til Maria Montessori selv, ville svaret sikkert vært nei. LEGO, som vi kjenner det, var tross alt en nyskapning som ikke eksisterte da Maria Montessori utviklet sitt banebrytende pedagogiske system.

Men la oss dykke dypere inn i Montessoris verdier og se hvordan LEGO potensielt kan flettes inn.

Pincergrepet og LEGO

Pincergrepet, hvor tommelen og pekefingeren møtes for å holde et objekt, er en viktig motorisk ferdighet. Denne ferdigheten er nødvendig for skriveferdigheter. I Montessori-miljøet legges det vekt på å utvikle dette grepet gjennom flere aktiviteter. Barna bruker tenger, øver på å sy med ekte nåler, og utfører kunstprosjekter som krever finmotorikk. Og her kommer LEGO inn. LEGO-klossene kan hjelpe barnet med å styrke dette grepet ytterligere. Hver liten kloss krever presisjon, kontroll og styrke – akkurat som mange Montessori-aktiviteter.

LEGO som et verktøy for ingeniørfag

Når barn bygger med LEGO, trener de ikke bare fingrene, men også hjernen. De må tenke strategisk, planlegge, og løse problemer. Hver kloss de legger til kan forandre strukturens integritet. Dette kan minne om en observasjon Maria Montessori gjorde, hvor barn bygget små vegger med mini mursteiner. De lærte først teknikken i miniatyr og deretter prøvde seg på ekte byggeprosjekter. Slik som med LEGO, ble barna utfordret til å tenke over hvert steg, hver ressurs, og hvert designvalg.

Kjøkkenhjelper-stolen: En bro til trygg og sosial LEGO-bygging

Midt i denne kreative utfoldelsen med LEGO, kan Kjøkkenhjelper-stolen vise seg å være en uvurderlig ressurs. Denne Montessori-inspirerte stolen gir barn muligheten til trygt å nå bordhøyden. Så i stedet for å strekke seg eller føle ubehag, kan barnet fokusere fullt ut på sin LEGO-konstruksjon.

Dette gir også en unik mulighet for sosiale øyeblikk. Mens barnet står trygt på Kjøkkenhjelperen og bygger med LEGO, kan foreldre slappe av ved spisebordet, nyte en varm kopp kaffe, og dele en samtale. Det blir en perfekt kombinasjon: barnets uavhengige lek blandes med kvalitetstid mellom voksne. I hjertet av Montessori-filosofien ligger idealet om å skape trygge og oppmuntrende miljøer for barn, og med Kjøkkenhjelper-stolen blir denne visjonen en realitet. Forresten om du har ikke så mye plass i leiligheten din har vi designet denne Sammenleggbare Kjøkkenhjelperen for deg. 

Selv om LEGO ikke er en tradisjonell del av Montessori-materialet, kan det argumenteres for at de deler noen fundamentale læringsprinsipper. Begge oppmuntrer barn til å utforske, eksperimentere og bygge med hendene. Så neste gang barnet ditt bygger med LEGO, kan du tenke på det som en utvidelse av deres Montessori-læring, der håndens arbeid møter hjernens kreativitet.

 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres