🇳🇴 Norsk nettbutikk med rask levering! Alle Kjøkkenhjelpere er tilgjengelig på lager og sendes omgående 🚛💨

Taco på fredag oppskrift på enkle bygg tortilla lefser

Fredagstaco er en kjær tradisjon i mange norske hjem. Hos Kjøkkenhjelper.no, feirer vi matlagingsglede som en familieaktivitet, hvor selv de minste kan ta del ved kjøkkenbenken, trygt stående på sin Kjøkkenhjelper-stol. I dag deler vi en enkel oppskrift fra Margit Vea, kjent for hennes innsats for sunn og næringsrik barnemat. Hennes oppskrift på byggtortillaer gir en næringsrik vri på den tradisjonelle fredagstacoen og oppmuntrer hele familien til å delta i matlagingen – en perfekt anledning til å introdusere både barn som er glad i mat og småspiste barn til nye smaker og teksturer.

Hjemmelagde byggtortillaer – en spennende vri av Margit Vea

Ingredienser:

  • 4,5 dl vann
  • 600 g sammalt byggmel
  • 1,5 ts salt
  • 20 g smør

Fremgangsmåte:

  1. Bland ingrediensene: kombiner alle ingrediensene til en jevn deig. Elt i kjøkkenmaskin på lav hastighet i ca. 8 minutter, hold deigen kjølig.
  2. Avkjøl deigen: la den hvile i kjøleskapet i minst 60 minutter.
  3. Kjevle og form: kjevle deigen tynt og skjær ut sirkler, ca. 15 cm i diameter.
  4. Stek: stek tortillaene til de er gylne på begge sider på en varm takke eller i en tørr stekepanne.
  5. Oppbevaring: hold tortillaene myke ved å pakke dem inn i et fuktig kjøkkenhåndkle og oppbevare i en lufttett beholder.

Denne oppskriften ikke spesifikt anbefaler en tortillapresse, har vi funnet ut at dette kjøkkenredskapet kan gjøre prosessen enda enklere og morsommere. Vår tortillapresse er av høy kvalitet og gjør det lekende lett å lage jevne og perfekte tortillaer. Du kan gjerne eksperimentere med forskjellige typer mel.

Mens voksne bruker tortillapressen for å forme perfekte lefser, kan barna være med å forberede fyllet ved å bruke sin egen barnekniv. Dette er en fantastisk mulighet for småspiste barn å utforske og smake på ulike grønnsaker under matlagingen. Å være med å kutte og smake kan gjøre dem mindre skeptiske til å prøve nye smaker når de ser de samme ingrediensene på tallerkenen.

Viktig sikkerhetsinfo: Tortillapressen er ment for voksne. Barn bør alltid ha tilsyn når voksne kjøkkenredskaper er i bruk.

For mer inspirasjon til familievennlig matlaging, besøk vår nettbutikk. Gjør fredagstaco til en sunn og inkluderende familieaktivitet.

Du finner flere spennende kjøkkenredskaper til foreldre her.


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres