Topp 10 bruksområder for Kjøkkenhjelper i småbarnsfamilier

Det finnes utrolig mange bruksområder for vår Kjøkkenhjelper – og det er ikke bare på kjøkkenet den vil være både nyttig og morsom for barna. Hvis du ønsker inspirasjon til nye og spennende bruksområder har vi laget en topp 10-liste over aktiviteter hvor vår Kjøkkenhjelper virkelig skinner!

1) Tannpuss

Kjøkkenhjelper er mer enn bare et hjelpemiddel når tennene skal pusses. Mange har fått en helt ny hverdag når barna lærer seg selvstendig tannpuss takket være Kjøkkenhjelper. Barna kan endelig få pusse tennene sammen med foreldrene, og ettersom de kommer på samme høyde som foreldrene får de inspirasjon til tannpussen fra foreldrene. Gjør tannpuss til en sosial lek med ditt barn, der øyekontakt, lure smil og samspill gir glede under en aktivitet som kanskje ikke har vært særlig populær tidligere. Etterhvert som barnet vokser kan det ta seg av hele tannpussen selv. 

2) Hente bøker fra bokhylla

Når det er tid for hyggelige lesestunder er det ekstra gøy hvis barna kan velge boken selv. Med Kjøkkenhjelper kan barnet selv hente bøker fra bokhylla. Når barna får muligheten til å velge bok selv er de med på avgjørelser som bygger selvtillit og mestringsfølelse allerede fra de er små. Det er positivt for barnets utvikling. 

3) Baking

Barn elsker å bake, og med Kjøkkenhjelper kan barna bli en aktiv deltaker gjennom hele prosessen. De kan få sin egen bolle, røre, smake, ta på deigen og kjenne på forskjellige konsistenser og lukter. Bakeprosessen blir derfor en koselig familieaktivitet som også de minste kan være med på, og gir deg friheten til å bake uten å bli forstyrret av barn som kjeder seg. 

4) Måltider

Enten barnet vil hente seg litt frukt eller et mellommåltid, smøre på brødskiven eller bare hente drikkeflasken på kjøkkenet, blir det mulig å gjøre det selv takket være Kjøkkenhjelper. Sett frem litt oppkuttet frukt på kjøkkenbenken, så kan barnet forsyne seg på egenhånd. Det er kjempepraktisk at barna er i nærheten uten å trenge hjelp fra deg til alle enkle gjøremål, og med Kjøkkenhjelper kan barna ordne slikt selv mens du fokuserer på matlagingen. 

5) Lysbryter

De fleste barn synes det er veldig gøy å skru av og på lyset. Med Kjøkkenhjelper kan barna gjøre dette selv. Det kan faktisk gjøre selv den kjipeste leggetid til en lek, og fordi barna selv er involvert i prosessen med å slå av lyset aksepterer de enklere at det er tid for å falle til ro. 

6) Håndvask

Håndvask er kjempeviktig, og Kjøkkenhjelperen har perfekt høyde slik at barna kommer opp til vasken uten ekstra hjelp fra foreldre. Da kan barnet selv skru av og på vannet, såpe inn hendene og vaske disse under rennende vann. I tillegg til å gi en stor frihetsfølelse for barnet er det avlastende for deg, og bidrar til gode rutiner rundt håndhygiene fra en tidlig alder.

7) Kutt opp frukt og grønt

Når barna har blitt gamle nok til å håndtere kniver gjør Kjøkkenhjelperen det mulig for de å forberede fruktsalat eller kutte opp grønnsaker på egenhånd. Ved å la barna hjelpe til med måltidene får de et bedre forhold til maten, og siden barnet står både stødig og trygt slipper du å bekymre deg for at de faller. Barnet kan også fokusere mer på hver enkelt oppgave fordi det ikke er nødvendig å fokusere så mye på å holde balansen. I motsetning til en vanlig krakk er Kjøkkenhjelper både stødig og sikker, og hjelper barnet til å holde balansen. 

8) Tegning og maling

La barnet få ut kreativiteten sin gjennom tegning og maling. Noen barn vil ikke sitte på fanget lenge om gangen, så med Kjøkkenhjelper får de jobbe med tegning og maling på egenhånd. I tillegg til å utvikle kreativiteten er det perfekt til en liten kropp med masse energi og fokus. Enten de sitter ved bordet for å tegne eller vil nå opp til en tavle eller malestativ kan de gjøre det med Kjøkkenhjelper. Også aktiviteter som nisseverksted, perling og andre oppgaver som krever konsentrasjon blir enklere når barna bruker Kjøkkenhjelper.

9) Matlaging

Ingenting er så gøy som å lage mat! Vel… Det er kanskje ikke helt sant, men med Kjøkkenhjelper kan matlagingen bli til en koselig, lærerik og morsom aktivitet for både deg og barna. Barnet kan følge med på det som skjer og delta i den graden som passer for alderen. Når de får delta i hele prosessen får også barna et nytt syn på mat. For eksempel vil mer kresne barn som blir involvert i matlagingen ofte tørre å smake på nye ting. Barnet får også et eierskap til maten, og siden de har laget den selv kan de jo ikke si at det ikke er godt ;-)

10) Spill og lek

Har du opplevd at barnet ditt leker med mange ting på en gang eller lett mister fokus under aktiviteter? Hvis man ønsker å konsentrere seg på et konkret spill om gangen kan det plasseres på bordet slik at det ikke er mange andre leker som ligger rundt det. Barnet vil elske å stå i høyden og kan fokusere enklere på aktiviteten som er foran de. 

11) Bonus-tips: Besøk

Når dere får besøk er det kjempepraktisk å ha Kjøkkenhjelperen tilgjengelig. Da kan du sitte rundt bordet å snakke med gjestene dine, mens barnet kan komme opp til bordhøyde for å sjarmere gjestene i senk, før de fortsetter leken sin. Da får du mer tid til besøket og barnet kan selv ta kontakt når det vil ha oppmerksomhet. Vi selv har ikke hatt et eneste besøk av andre småbarnsfamilier uten kommentarer som “vi må bare ha en slik stol – den er jo helt genial!”. 

Har du oppdaget noen andre bruksområder for Kjøkkenhjelper? Fortell oss i kommentarfeltet om dine beste tips! Vi elsker å høre fra de som har funnet nye og kreative bruksområder for Kjøkkenhjelperen! :-) 



Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres